РАДИКАЛИ ИНФО

Званични блог Српске радикалне странке

Српска дијаспора: “Како се троше наше паре?”

Leave a comment

Томислав Николић, госпођа Драгица, њихова снајка – од хотела “Star Wood” на “Lexington Aveniji”до шопинговања по радњама “Victoria Secrets”. Руска делегација присуствовала са осам док је српска бројила више од 50 чланова делегације. Ко то плаћа???

Поштована господо уредници,

Живим у Америци, у Њујорку. Дуго година сам био функционер Уједињених Нација. Сада сам пензионер. Пажљиво и редовно пратим збивања у нашој земљи Србији, углавном преко Интернета (дневна штампа, недељници, РТС …). Сваког лета проведемо по месец до два дана у Србији.

Овдашња српска дијаспора је упозната са тешком финансијско-економском ситуацијом Србије и мерама које садашња влада предузима или има намеру да предузме зарад уштеде будџетских расхода – смањење пензија, плата и сл.

Ових дана је било заседање Генералне скупштине Уједињених нација. У нашој дијаспори се зна да је делегацију Републике Србије предводио председник Томислав Николић као и да је делегација господина Николића одсела у хотелу “Star Wood” на “Lexington Aveniji”. У том хотелу је одсело 50, и словима педесет, чланова делегације укључујући председника и његову супругу Драгицу. Било је седам чланова безбедности. Двокреветна соба у хотелу “Star Wood” кошта 600 до 800 долара на ноћ. Госпођа Драгица Николић је наводно дошла на конференцију о аутистичној деци. Она је председник тог заштитног удружења у Србији. Са њом је била и њихова снаја која је благајник тог удружења. Успут су исле и у куповину и то баш у радњу “Victoria Secrets” где се продаје ексклузивни женствени доњи веш. Апартрман хотела “Star Wood” у којем је одсела породица Николић кошта бар пар хиљада долара на ноћ.

nikolic-obama-michel5001

Истовремено је други део делегације на челу са господином Ивицом Дачићем, министром спољних послова, одсео у хотелу Кимберли (50. улица и Медисон авенија). Њих је било, кажу, 20, и словима двадесет.

Ради опслуживања седамдесеточлане делегације Републике Србије ангажовани су не само Стална мисија при УН (што је природно) већ и Генерални конзулат у Њујорку, Амбасада РС у Вашингтону, генерални конзулати из Чикага и Канаде. Требало је обезбедити аутомобиле, возаче, преводиоце, пратиоце у шетњи и куповини, плаћање рачуна у ресторанима итд., итд.

Пре неки дан је истим поводом (Генерална скупштина УН) у Њујорку боравио Министар спољних послова Руске Федерације, господин Сергерј Лавров. Са њим је дошло још седам сарадника (проверено у Сталној мисији Руске Федерације при УН). Један из обезбеђења, заменик његовог шефа кабинета, представник за штампу и неколицина стручњака – Украјина, Сирија и сл.

Питање: Колико је стотина и стотина хиљада евра коштала екскурзија седамдесеточлане делегације сиромашне Републике Србије у Њујорку и колико је ту пензија, плата или доприноса жртвама недавних поплава отишло. Да ли ти ваши/наши лидери имају образа. Знају ли да СТАНУ ?

С поштовањем,
Душан Драгић
111 Harvard Drive
Hartsdale, NY 120530
U.S.A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s