РАДИКАЛИ ИНФО

Званични блог Српске радикалне странке

Шешељ: Опасан сам по напредњачки режим!

5 Comments

Хаг, др Војислав Шешељ – први сведок одбране хашког оптуженика Горана Хаџића

seselj dolazi 2

Не могу да ме пусте у Београд, јер сам опасан по тамо издајничку прозападну власт, а не могу ни да ме осуде јер немају због чега.

Beogradska vlastbeogradska vlast 2 (1)

На питање адвоката одбране за шта је тачно оптужен у Хашком трибуналу, др Војислав Шешељ одговара:

“Пред овим Трибуналом против мене се води поступак због лажних оптужби, поступак траје 12 година, на све могуће начине су покушали да ме осуде. То нису у стању да ураде и ја ускоро очекујем ослобађајућу пресуду и надоканду материјалне и нематеријалне штете у износу од 12 милиона евра.

Оптужен сам за ратне злочине с којим никакве везе нисам имао. Оптужен сам на основу измишљотина разних лажних сведока који су специјално инструисани да ме оптуже али моја одбрана је била толико успешна да једноставно судско веће нема на основу чега да ме осуди и због тога ја чекам 12 година.

Не могу да ме пусте у Београд, јер сам опасан по тамо издајничку прозападну власт, а не могу ни да ме осуде јер немају због чега. Тако ме држе овако на чекању.

Ја сам данас први пут у Хашкој судници после две и по године. У цивилизованом свету такве ствари се нигде не дешавају.

Затим, овде у Хашком трибуналу осуђен сам три пута за измишљено кривично дело. У цивилизованом свету, за такво кривично дело, обично се изричу новчане казне или дисциплинске казне у току судског поступка. Никад се нигде, у цивилизованом свету, није десило да оптужени за најтежа кривична дела у току главног поступка још буде оптужен три пута за непоштовање суда. То се могло десити само у Хашком трибуналу.”

Voja baner2

Advertisements

5 thoughts on “Шешељ: Опасан сам по напредњачки режим!

 1. Живео Војо и срећно се вратио породици и Србији.

 2. Tezak i pretezak put do pravde koju je uzaptio “fasizoidni stab u Hagu”,ali treba ziveti u nadi, da ce se stvari menjati na bolje, i da ce ubice Nikolae Causeskua,Sadama Huseina,Moamere El Gadafija, biti pozvani na odgovornost, zbog hiljada stradalih civila. u tim “uspostavljanjima “demokratije”, prodaje oruzja i otimanja energentskih resursa zemalja. Vrati se, i povedi borbu sa zlom, kako spolja jos vise iznutra.

 3. Pozuri Vojislave, vrag je odneo salu, posle “tomovace” boli i pedu i glava !
  ………………………………………………………………………………………………………………….
  Poslanici Skupštine Srbije priznali su prava istopolnih zajednica! To su dokazali usvojivši još u ponedeljak Zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Švajcarskog federalnog saveta, a koji se odnosi na bavljenje plaćenim poslom članova porodica diplomata.
  Naime, u tom sporazumu, između ostalog, navodi se da se pod terminom “članovi porodice” podrazumeva i “stalni partner sa kojim postoji veza slična braku prema zvaničnoj evidenciji u jednoj od ugovornih strana”. A upravo u Švajcarskoj se pod tim misli i na partnera istog pola.
  Naime, na referendumu koji je održan 5. juna 2005. godine, Švajcarska je sa 58 odsto podrške građana donela zakon o istopolnim registrovanim partnerstvima, koji štiti jednaka prava partnera, kao i brak, sa izuzetkom po pitanju prava na usvajanje dece, veštačke oplodnje i preuzimanje prezimena.

 4. Mnogi likovi sa medijske scene Srbije su besni na Seselja..”plase se ko rezim”..zbog njega, rezim ukida najgledanije emisije….Vece sa Ivanom Ivanomicem,Oljom Beckovic,Kesicem,Oljom Kovacevic, Maricem,..hm,hmmm..” na kafi kod Djuke”..svesni, da ce gradjani, uz pucketanje vatre, provoditi u narednim periodima pored kamina provoditi ” vece sa Vojislavom seseljom”..!

 5. hm,hmm..”..Paaa, ljuuuudiiiii, jeli to moguuuuceeee ??????” “sut,sut..ali…nistaaaaa
  …………………………………………………………………………………………………………………
  No, da se vratimo na slučaj Škoro, koji je, po Kaiću, isfabrikovan samo s jednim zadatkom: da se dokaže da postoji cenzura, a time oblati premijer Vučić i njegova vlada. Dakle, zvanično sam pozvan kao, kako konstatuje, anonimni novinar (samo takve zovu) i šef deska „Novosti”, 27. aprila, na dan formiranja Vučićeve vlade, da gostujem na RTS-u. Tamo sam nastupio kao profesionalac (ta ga je činjenica baš zabolela) i svaki vaspitani čovek i novinar. Odgovorio sam na sva pitanja i objasnio šta mislim o pojedinim kadrovskim rešenjima premijera, kao i to da nije dobro što se za svaku „sitnicu ide kod Vučića” i da time slabe institucije ove države. Civilizovano, mirno, dostojanstveno.
  Na pristojnu kritiku vlasti usledilo je nepristojno i veoma bahato saopštenje SNS-a koje je doprinelo da snimak mog gostovanja na RTS-u i danas, gotovo tri meseca kasnije, bude jedan od najgledanijih na društvenim mrežama. Potom je usledila još nepristojnija i zdravom razumu nejasna odluka glavnog urednika i direktora „Novosti” o mojoj smeni. Svakako, najveće zgražanje, ali i burnu reakciju javnosti, izazvalo je samo obrazloženje glavnog urednika koje po sadržini ne bi mogli da progutaju ni bivši čitaoci nekadašnjeg „Kekeca”. Pošto je uvideo da to ne prolazi baš kako je očekivano, moj glavni urednik se javno, kao i Kaić, obratio Škorobraniteljima, napadajući ih u pomamnoj želji da odbrani i sebe i Vučića. I onda je nehotice izrekao najtežu optužnicu za samog Vučića da „ako hoće, premijer može za samo 15 minuta da đuture smeni kompletno rukovodstvo ’Politike’” zbog onoga o čemu pišu. Svojim stavom glavni urednik „Novosti” je praktično izneo krunski dokaz kako se od strane vlasti doživljavaju mediji i urednici i šta je po njemu uloga premijera. Naravno, niko iz SNS-a nije reagovao na tako nešto, a morao je, jer je to bio znak da se može cenzurisati i uklanjati svako ko drugačije misli, samo….. ako Vučić klimne glavom…… Vidim da Ištvan Kaić bezrezervno veruje u Dmitrovićevo objašnjenje o mojoj smeni, pa nema razloga da mu ovaj deo o „đuture smenama” odbaci!
  Pošto su za Kaića moje prebacivanje po kazni u „Sport” i profesionalna i svaka druga diskriminacija prostor za ironiju, evo, javno mu nudim da jedno vreme obavlja tu značajnu funkciju pomoćnika urednika umesto mene. Naravno, s pripadajućom platom od koje bi odmah pao u nesvest kad bi znao koliko je niska i neredovna. A pošto Dmitrovićeve misli već uzima zdravo za gotovo, možda uspe i da ga spreči u nameri da ugasi „Sport”. Premijer Kaića javno hvali, a to će Dmitrović sigurno umeti da ceni. Pritom, tu je i nezaobilazni Beba. Ono što sam preživeo i preživljavam posle mog gostovanja na RTS-u, ne bih poželeo nikom, pa ni Ištvanu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s