РАДИКАЛИ ИНФО

Званични блог Српске радикалне странке

НОВИ ПОКУШАЈ ФАЛСИФИКОВАЊА ИСТОРИЈЕ

Leave a comment

Пише Звонко Михајловић

Сви они народи у свету који немају своју историју у потрази за новим идентитетом посезали су ка фалсификатима. Од балканских народа у томе предњаче Хрвати и Албанци. Свакако да такав један процес морада прати културни геноцид над другим народом, у овом случају Српским. Обично су катедрале и џамије зидане и грађене на темељима средњовековних разрушених православних цркава и манастира. Тиме су постизали двоструки ефекат: сатирали трагове православља са једне и подизали своје ”споменике културе” са друге стране.

Strpce

Zvonko Mihajlovic

Када је Косово и Метохија у питању свугде и на сваком кораку могу се наћи трагови православља као непобитног доказа чија је то уствари земља и ко је за њу проливао крв бранећи је од најезде освајача. И где год би ”савремени креатори новије албанске историје” поболи трнокоп наишли би на трагове православља. Међутим, то њима не би сметало да помоћу предмета који би донели са стране и након фотографисања приступе писању ”научне студије” о свом ”вишевековном” пореклу на просторима Косова и Метохије.

Такав случај присутан је данас на територији општине Штрпце. Наиме, на месту званом Градиште, непосредно поред Брезовице, започета су ископавања од стране Приштинских археолога у сврси покушаја да се дође до нечега што бих могло да доведе до трагова њиховох порекла. Иначе о овом локалитету се јако мало зна јер писаних трагова нема, али по предању ту је некада био Римски град који је од последица разорног земљотреса или пак вулкана збрисан са лица земље.

Sar planina

Strpce

Оно што се као новина у последњих неколико година провлачи на мала врата у оскудној историји албанаца јесте грчевити покушај да се албанци прикажу као потомци Дардана, које је било племе Илира, и на тај начин себе представе као староседеоце на КиМ. Дакле говорим о њиховим фалсификатима на основу којих се пишу уџбеници.
Стога ме не би чудило да баш са територије општине Штрпце, која је последњих година позната по много негативним трендовима, и крене нека нова ”научна теза” о старости Албанаца.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s