РАДИКАЛИ ИНФО

Званични блог Српске радикалне странке

На удару нове власти у Београду су пензионери, деца и породиље

Београд – Град Београд убудуће више неће новчано помагати најсиромашнијим пензионерима, старијим особама са инвалидитетом, деци без родитељског старања, деци са сметњама у развоју (ученицима, студентима) а породиљама је значајно умањена новчана помоћ! Већину у Скупштини града предводе Вучићеви напредњаци уз помоћ социјалиста и ДСС-а.

Aleksandar_Vučić

Подсећамо, претходне две године, град је у четири рате, најсиромашнијим пензионерима помагао са 1.000, 4.000 и 5.000 динара, зависно од тога да ли су примали мање од 15.000, 18.000, односно 20.000 динара.

У Одлуци о правима и услугама социјалне заштите, на основу наведеног у Службеном листу, види се да град укида члан 15, по коме је имао могућност да помогне Свратишту за децу, које 24 часа дневно брине о младима који живе и раде на улици.

“Нисмо обавештени о овој одлуци града, јер смо претходних десет дана били ангажовани око деце из поплављених подручја. Ове године нисмо имали финансијску помоћ, осим што користимо градске просторије у Крфској улици. Верујем, ипак, да нам неће бити угрожен рад у наредном периоду”, каже Милица Ђорђевић, извршна директорка Центра за интеграцију младих.

Град је из свог делокруга рада избрисао и услуге подршке за самосталан живот, па неће бити више финансирана персонална асистенција за одрасле и старије особе са телесним инвалидитетом.

Право на повремену једнократну помоћ изгубила су деца без родитељског старања, ученици и студенти. Ову помоћ убудуће неће имати ни ђаци основних, средњих школа, студенти, који имају сметње у развоју.

Измена је било и код интервентне новчане помоћи, као и код сталне новчане помоћи, што се односи на родитеље који имају тројке, четворке, петорке, шесторке и дупле близанце.

1583844_Sinisa_Mali__v

Право на једнократну помоћ, убудуће, појединац и породица моћи ће да остваре само једном у календарској години, а тај износ не може бити већи од 80 одсто просечне плате.

Све одлуке донео је Привремени орган града Београда 22. априла.

Град Београд укинуо је Управу за воде, а послове предузећа, предмете, архиву и запослене преузео је Секретаријат за привреду. Престале су да раде и Канцеларија за младе, Управа за енергетику, Канцеларија за заштиту пацијената, Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима. Секретаријат за привреду преузео је послове у области зоохигијене, Секретаријат за пољопривреду интегрисао се у Секретаријат за привреду, док је основана служба за интерну ревизију града Београда, као и служба за буџетску инспекцију. Убудуће, Дирекција ФЕСТ-а биће Центар београдских фестивала, док су укинути БЕЛЕФ центар и „Југоконцерт“.

Градски секретар за социјалну заштиту Ненад Матић објаснио је да новом Одлуком о додатним облицима заштите породиља на територији града, запослене породиље од 25. априла добијају 10.000 динара, а незапослене 20.000 динара због ограничених средстава на консолидованом рачуну.

– Секретаријат за социјалну заштиту и стручне службе ревидирале су ранију одлуку и одредиле ове износе новчаних помоћи корисника – рекао је Матић.

Према ранијој одлуци привремене градске управе незапослене породиље у Београду имале су право на једнократну накнаду од 50.000 динара, а запослене од 25.000 динара.

andrejamladenovic

Породиља право на једнократно новчано давање остварује подношењем захтева, а потребан је и извод из матичне књиге рођених за дете, лична карта, извод из матичне евиденције Фонда пензијског и инвалидског осигурања, извод из матичне књиге венчаних, лична карта супруга или ванбрачног партнера.

Такође је потребна пријава пребивалишта за малолетно издржавано дете или децу, као и потврда о приходима домаћинства исплаћених у претходна три месеца.

4 thoughts on “На удару нове власти у Београду су пензионери, деца и породиље

  1. ovom izgleda ni potop nije bio dovoljna Bozzija opomena…

  2. ma kako vas nije sramota gamadi jedna

  3. погледајте праву истуну !!!

  4. U Norveškoj postoji nekakva narodna tradicija intimnih odnosa sa decom: s dečacima i devojčicama – učinjenih od strane njihovih krvnih sPrirodnika, koji ih kasnije predaju komšijama.

    Zastrašujuće svedočanstvo ove Ruskinje otkriće vam mračne tajne takozvanog naprednog zapada. Reč je o potpunoj destrukciji čitavog čovečanstva dok svi mediji sveta ćute o zlu koje se odvija u naprednim zemljama. Na udaru su porodice i deca, a udare izvršava država incestom, pedofilijom i prisilnim menjanjem pola kod dece u Norveškoj i drugim skandinavskim zemljama. Irina Berset godinama pokušava upozoriti svet na monstruoznosti koje su počinjene nad njenom, ali i nad decom hiljade roditelja o kojima niko ne sme govoriti. Podsećamo, slično svedočanstvo samo u vezi Velike Britanije dao nam je bivši NATO- sekretar za bezbednost u tekstu: Velika Britanija zaista krade decu, siluje, ritualno ubija ! ‘ ( INTERVJU ) a sada je slično svedočanstvo Irine Bergset ispričano i za Norvešku !
    Irina Bergset: 2005. godine ja sam se udala za državljanina Norveške. Moj sin je tada imao 7 godina. Otišli ​​smo živeti u Norvešku, u komunu Aurskog – Hekland, u selo Aurskog. Tada još nisam znala da je do pre pola veka Norveška bila država koja se po stepenu civilizovanosti mogla uporediti sa državama Centralne Afrike.
    Godine 1905. Norveška je prvo dobila nezavisnost i od Danske i od Švedske. Država je, kakva je bila – takva i ostala – država kmetova, pri čemu plemića njeni žitelji nikada nisu ni videli. Samo su plaćali porez. Razvoja kulture nije bilo. Žitelji ove zemlje su govorili ili na švedskom ili na danskom, odnosno na jezicima osvajača. Posle su se ti jezici pomešali i stvorio veštački jezik koji se zove Bokmal. Iako i sada svaka porodica u Norveškoj govori na svom dijalektu. Do danas ne postoji državni standardni dijalekat. Može se reći da se ta zemlja tek sada nastaje, kad ne bi bilo suprotnog procesa. Norveško društvo ubrzano moralno propada kopirajući američke zakone i poredak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s